Webbutik

30-40% av alla webbutiker på nätet är gjorda med WordPress i kombination med WooCommerce

WooCommerce är ett Plugin och det är gratis, flexibelt och byggt med öppen källkod. Det du matar in i WooCommerce äger du till fullo. Det är en av världens populäraste e-handelslösningar. Du kan ha det till produkter med flera produktvariationer som du skickar ut och tar ut en fraktavgift på. Du kan sälja digitala nedladdningar, kanske till din musik eller dina bilder? Du kan ha bokningssystem, medlemskap, prenumerationer m.m. m.m. Finns inte en funktion redan integrerat går det troligen att lösa med ett av de många gratis Plugins som finns. Annars finns det också en hel del Plugins man kan köpa för en liten peng.

Du kan välja hur du vill ta betalt. Acceptera kortbetalningar, mobila plånböcker, banköverföringar tack vare 100+ betalningsgatewayer – inklusive Stripe, PayPal och Klarna.

Du kan enkelt koppla ihop din webbutik med t ex Google Ads, HubSpot, Mailchimp och Facebook. Med WooCommerce äger du och kontrollerar din webbutiks data, för alltid. Din data tillhör dig, för alltid.

Om du någonsin skulle vilja migrera till en annan plattform så kan du exportera allt ditt innehåll och likaså importera från andra e-handelslösningar.

Ruff & Stuff - Virtuella assistentkullan

Enkelt


WooCommerce är enkelt att använda. Även en oerfaren kan underhålla och uppdatera. Det är enkelt att hålla koll på din försäljning. Allt sköts från en adminpanel där du även kan meddela kunder via mail. Det är även enkelt att uppdatera lagersaldo, lägga till eller ändra produkter.

Flexibelt


Eftersom WooCommerce har WordPress som grund är det lika flexibelt. Du kan designa som du vill för att visa din webbutik, eller kanske bara delar av webbutiken.
T ex om du vill visa en produkt, på vilka sidor du vill.

Betalsätt


WooCommerce stödjer de allra flesta betalsätt. Du kan enkelt integrera och använda dig av betalsystem som Klarna, Payson, PayPal eller Swish.

Mobilanpassat


Du behöver ett tema i WordPress som stödjer WooCommerce och dessutom att temat är responsivt. Det betyder att din webbutik kommer att fungera lika bra på datorn, surfplattan eller mobilen.

"Färdiga plattformar"

Känner man att man inte vill, kan eller har lust att fixa själv med sin webbutik kan man även använda ”färdiga” plattformar där man inte behöver bry sig om uppdateringar och liknande.

Med en färdig plattform brukar det ingå en bas till ett hyfsat pris och sen kan man uppgradera sig när man ser vilka behov man har/saknar. I slutändan brukar det här bli en ganska dyr månadskostnad eftersom någon annan gör grovjobbet i jämförelse om man använder sig av WooCommerce. Med gratis Teman och Plugin i WooCommerce kommer man väldigt långt.

Jag har själv använt mig av och provat Quickbutik, Wix, Hemsida24, Shopify, Abicart men det har alltid slutat med att jag har återvänt till WooCommerce. Men det är jag. Det finns många fler plattformar som erbjuder dig att ha din webbutik på. För att nämna ytterligare någon: Wikinggruppen och Starweb. Surfa gärna runt och besök plattformarna för att bilda dig en uppfattning om vad som ingår till det som du har tänkt att sälja. De flesta erbjuder dessutom att man får prova på gratis i 14 dagar och liknande.

Jag hjälper även till att bygga upp dessa ”färdiga” plattformar, uppdatera produkter etc.

 

Hör av dig!